Ugrás a tartalomra

Fejlesztések a tóthfalusi labdarúgó akadémián

2020.12.27
20:25
Forrás
Pannon RTV
Több mint száz gyerek edz napi szinten a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémia műfüves futballpályáján, amelyet az ősz folyamán telepítettek be. A keményebb talajnak köszönhetően naponta több edzést tudnak tartani.

Folyamatban van a fényreflektorok üzembe helyezése, valamint a pálya elkerítése.

A Nyers István Labdarúgó Akadémián az öt korosztállyal hat edző foglakozik, így a nemrég lehelyezett műfüves pálya nagy segítséget jelent az edzések során. A felnőtt csapattal együtt naponta 120 gyerek edz a pályán.

Darko Veselinov, edző, koordinátor, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Nagyon sokat jelent nekünk ez, főleg ilyen rossz időben. Szeptember, október, novemberben elkezdődik a másik félszezon és márciusig tart. Nekünk fontos, hogy van ilyen pályánk, mert nem tesszük tönkre a másik kettő pályát, mivel ez erős talaj, és több edzést tudunk naponta tartani.”

Az edzőknek és a szervezésnek köszönhetően nem csak Magyarkanizsa község területéről, hanem Csókáról, Padéról és Szanádról is érkeznek gyerekek, többségüket a Kaszap István Kollégiumban szállásolták el. A téli szünetben itt is belső felújítások folynak.

Utasi Jenő, elnök, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Elsősorban mosdók felújítása folyik, szobák meszelése és padlólapozás, illetve a lépcsőház újralapozása. Az ablakok cseréjére is rövidesen sor kerül. Tehát ezeket az elhasználandó, amortizálódó részeket ki kell cserélni.”

A következő év októberére várhatóan elkészül a sportcsarnok is, amelyet a magyar kormány finanszíroz. A tornatermet nem csak a helyi diákok használhatják, hanem különböző sporteseményeknek is helyet ad majd.

Nyers István Labdarúgó Akadémia
Tóthfalu
futballpálya
műfüves
foci
Akadémia
edzés
edző
Kaszap István Kollégium

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.