Ugrás a tartalomra

900 millió dinár a Vajdasági RTV-nek

2020.12.27
13:21
2020.12.27
14:07
Forrás
magyarszo.rs, Szerbiai RTV
900 millió dinárt irányoztak elő a jövő évi költségvetésből a Vajdasági Rádió és Televízió számára - jelentette ki Maja Gojković a köztársasági parlament ülésén.

A művelődési és tájékoztatási miniszter emlékeztetett arra, a hatályos törvény előírja, hogy az állam köteles elegendő pénzt biztosítani a közmédia alaptevékenységeihez. A jogszabály értelmében a Szerbiai és a Vajdasági RTV pénzelése részben az előfizetésből, részben költségvetési forrásból valósul meg – mondta Gojković, aki hozzátette, hogy január elsejétől drágul az előfizetés díja, azonban ez nem elegendő a közmédia csatornáinak rendszeres munkájához. A köztársasági parlament egyébként ma kezdett vitát a közmédiáról szóló törvény kiegészítéseiről, de több egyezmény ratifikációja is napirenden szerepel.

900
millió
Vajdasági Rádió és Televízió
Vajdasági RTV
köztársasági
költségvetés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.