Ugrás a tartalomra

Közlekedésbiztonsági fejlesztések Vajdaságban

2020.12.29
15:39
2020.12.29
20:05
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kasszából 2020-ban 46 millió dinárt különítettek el a közlekedésbiztonság fejlesztésére. A körforgalmak kiépítésére, valamint villanyrendőrök kihelyezésére vonatkozó tervdokumentációk kidolgozásának költségeire pályáztak a községek.

A mitrovicához tartozó Laćarakon villanyrendőrt állítottak a támogatásból.

Svetlana Milovanović, polgármester, Mitrovica: „Laćarak település az egyik legnagyobb falu Szerbiában, ezért a 400 ezer dináros támogatás nagyon jól jön a munkálatokhoz.”

Nagykikindán a városfejlesztési koncepcióban szerepel az úthálózat bővítése és a polgárok biztonságos közlekedése. A tervdokumentáció kidolgozását 40 százalékban támogatja a tartományi kormány.

Svetislav Vukmirica, segédpolgármester, Nagykikinda: „Az említett út egy kerülőút lesz a város körül, amelyen a teherforgalom folyik majd, ezért nagyon fontos, hogy villanyrendőrt helyezzünk ki és ily módon részlegesen oldjuk meg a fennállt problémát.”

Egy tanulmány szerint Vajdaságban 2008 és 2017 között évente átlagosan 7000 közlekedési baleset történik, ebből 150 halálos kimenetelű volt. Ebből kifolyólag a tartományi kormány úgy döntött, hogy 2020-ban 46 millió dinárt különít el az úthálózat karbantartására, villanyrendőrök kihelyezésére, valamint körforgalmak kiépítésére vonatkozó tervdokumentáció kidolgozására.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Reméljük, hogy ezáltal csökkenni fog a közlekedési balesetek száma, és abban is bízunk, hogy a tartományhoz tartozó munkacsoport, amely 2018 óta létezik, munkájának és elemzéseinek köszönhetően a helyi közösségekben minden évben sikerül megoldani a közlekedéssel kapcsolatos problémákat, valamint dicsekedhetünk azzal, hogy valami módon hozzájárultunk a biztonsághoz.”

Most 21 projektet 18 millió dinárral támogatott a tartományi kormány.

Vajdaság
közlekedésbiztonság
Igor Mirović

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.