Ugrás a tartalomra

Feltőkésítették az Air Serbiát

2020.12.30
21:48
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb gazdasági minisztérium és az Air Serbia légitársaság megállapodása értelmében végrehajtották a szerb nemzeti légitársaság feltőkésítését.

Szerbia 51-ről 82 százalékkal növelte tulajdonrészét az Air Serbia légitársaságban – írja a Szerbiai RTV. Az Etihad Airwaysben pedig az eddigi 49-ről 18 százalékra csökkentette a saját tulajdonrészét. Az Air Serbia alaptőkéjének felemelésével Szerbia célja, hogy csökkentsék a koronavírus-járvány okozta gazdasági károkat. Duncan Naysmith, az Air Serbia igazgatója elmondta, hálás a szerb kormánynak, amiért a nemzeti légitársaság támogatást nyújt, és segít leküzdeni a helyzet okozta nehézségeket abban az évben, amely messze a legrosszabb volt a légi személyszállítás történetében. Hozzátette, ezzel lehetővé vált a munka zökkenőmentes folytatása, a vállalat működésének racionalizációja pedig jól halad. 

Air Serbia
tőke

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.