Ugrás a tartalomra

Csökkent az újévkor felgyújtott autók száma Franciaországban

2021.01.02
14:46
2021.01.02
14:57
Forrás
MTI
861 autót gyújtottak fel Franciaországban szilveszter éjszakáján. 5 éve nem volt ilyen alacsony ez a szám, ami az Európe 1 francia rádió szerint a koronavírus-járványnak és a kijárási tilalomnak tudható be.

Míg egy évvel ezelőtt szilveszterkor 1457 autót gyújtottak fel, az idén a belügyminisztérium újévi adatai szerint "csak" 861-et, ami 41 százalékos csökkenést jelent - olvasható az Europe 1 honlapján.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter a megyei vezetőkhöz intézett levelében kifejezetten kérte, hogy megyei adatokat ne hozzanak nyilvánosságra a "versengés" elkerülése érdekében.

Az idei szilveszter rendhagyó volt az este nyolc órától érvényes kijárási tilalom és az utcákon járőröző százezer rendőr és csendőr miatt. Az ő feladatuk volt a kijárási tilalom betartatása, az illegális partik és utcai rendbontások megakadályozása.

Különböző szabály- és törvénysértések, a maszkviselés mellőzése, a kijárási tilalom megsértése és nem engedélyezett tűzijáték miatt 6600 embert büntettek meg. Hatszázhatvankét embert előállítottak, közülük 407-et előzetes letartóztatásba helyeztek.

autó
gyújtogatás
felgyújt
Franciaország
járvány
koronavírus
kijárási tilalom

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.