Ugrás a tartalomra

Derűre ború

2021.01.03
07:52
2021.01.03
12:40
Forrás
Pannon RTV, RHMZ
Felhős, borult égre számíthatunk hétfőtől - derül ki az időjárás-előrejelzésekből. Több helyen megélénkül a szél. Vajdaságban a hőmérő higanyszála 2 és 10 fok között fog ingadozni - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján.

A jövő héten Szerbia nagy részén csapadékosabb idő várható, a hegyekben pedig akár havazás is előfordulhat.

Vasárnap délelőtt erősen felhős, borús időjárás volt Palicson. Hajnalban esett is az eső. A hőmérő négy fokot mutatott.

Alig lehetett látni embereket a tó mellett sétálni vasárnap délelőtt. A helyiek inkább a piacra mentek, hogy beszerezzék az ebédhez a hozzávalókat. Holló Antal több éves tapasztalataira támaszkodva azt mondta, idén elkerül bennünket a hideg tél.

Holló Antal, elárusító: „Jó lenne azért minél csapadékosabb, hogy legyen. Ha valamennyi hó lesz, nem hiszem, hogy sok lesz itt. Úgy gondolom, hogy ez a Pannon-síkságot az idei tél körülbelül úgy saccolom, magyarosan mondva, hogy el fogja kerülni, de hát azért várva várjuk a havat, mert szeretjük úgy, mint valamikor ezelőtt húsz-harminc-negyven éve, akkor is voltak havazások.”

Hó nélkül nem igazi a tél - sokan így gondolják. Az emberek többsége, de leginkább a gyerekek várják már az idei tél első komolyabb havazását.

Gulyás Oldal Mátyás, Ludas: „Igen, várom én is, meg az unokáim is, el vannak készítve a szánkók.”

A meteorológiai előrejelzések azt mutatják, hogy a várakozás nem az előttünk álló napokban fog megszűnni. Csak a hegyekben van kilátás havazásra. Egymás után érnek bennünket a mediterrán ciklonok, illetve azokhoz tartozó frontjai - mondja Kovács Géza klímakutató.

Kovács Géza, klímakutató: „A mostani számítások szerint a hőmérsékleti értékek szinte végig fagypont felett lesznek, legalábbis a maximálisak, ha esik is valami az éjszakai órákban esetleg, az el is olvad gyorsan. Egyelőre hótakaró képződésre hosszabb, tehát napokig tartó hótakaró képződésre jelen számítások szerint még nem látható.”

A klímakutató azt is elmondta, hogy szerdától egy komolyabb esőzés várható. A hosszútávú előrejelzések azt mutatják, hogy egész januárban kiegyensúlyozott időjárás várható térségünkben. Előreláthatólag nem lesznek szélsőséges mínusz értékek.

időjárás
borút
felhős
eső

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.