Ugrás a tartalomra

Ferenc pápa elítéli azokat, akik a járvány idején külföldön vakációztak

2021.01.03
18:15
2022.05.03
20:33
Forrás
Szerbiai RTV
Az egyházfő szerint nem gondoltak másokra, csak arra, hogy szórakozzanak

Ferenc pápa elítéli azokat, akik a koronavírus-járvány idején vakációzni mentek külföldre. A szentatya a vasárnap délelőtti beszédében azt mondta, ezek az emberek nem gondoltak azokra, akik otthon maradtak, a gazdasági problémákra, amely sokakat érintett a lezárások miatt, nem gondoltak a betegekre. Csak arra gondoltak, hogy szórakozzanak. A katolikus egyházfő az új év harmadik napján mindig áldást ad a Szent Péter térre néző ablakból. Ez alkalommal azonban ez elmaradt.

Ferenc pápa a bazilika épületében maradt, hogy ne gyülekezzen nagyobb tömeg a téren, ezzel is gátolni szerette volna a koronavírus terjedését. Nem tudni mit hoz a 2021-es év, de nem szabad csak magunkra gondolni, vigyáznunk kell egymásra - mondta Ferenc pápa.

járvány
vakáció
üdülés
Ferenc pápa

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.