Ugrás a tartalomra

Pályázat korszerű szerelvények beszerzésére

2021.01.04
15:02
Hamarosan közbeszerzési pályázatot írnak ki korszerű, gyors szerelvények beszerzésére, amelyek majd a Belgrád-Budapest vasúton közlekedhetnek - mondta Tomislav Momirović.

A szerb építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter kijelentette, hogy megoldódtak a problémák a külföldi vállalkozókkal a Belgrád-Újvidék között épülő vonalon és várhatóan a munkálatok az év végéig be is fejeződnek ezen a szakaszon. Várhatóan addigra beszerzik a korszerű szerelvényeket is. Tomislav Momirović ma a Belgrád - Stara Pazovát összekötő, 295 méter hosszú és 18 méter széles felüljáró építkezését tekintette meg. A miniszter megköszönte a kínai kivitelezőknek, hogy egy napot sem álltak le a munkával.

"50 éve nem fektettünk a vasúti infrastruktúrába. Teljesen összekuszálódtak a közlekedéssel kapcsolatos meglátásaink. Amikor Belgrádban felszállhatunk és két-két és fél óra elteltével Budapesten kiszállhatunk a vonatból, és ugyanennyi idő alatt Budapestről Belgrádba utazhatunk, akkor el tudják képzelni, hogy ez mennyi embert hoz majd el a városokba. Mennyi pénzt, mennyi befektetést. Nehéz elszigetelten tekinteni egy ilyen projektre és úgy beszélni róla mint egy biznisz tervről, amely kifizetődik-e és, hogy miként."

Belgrád-Budapest gyorsvasút
szerelvény
pályázat
Tomislav Momirović

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.