Ugrás a tartalomra

Szijjártó: A kormány 2021-ben is megvédi a magyar érdekeket

2021.01.04
18:39
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, 2020 egészen biztosan szerepelni fog minden történelemkönyvben a koronavírus-járvány és hatásai miatt, de ugyanez az idei évre is igaz lesz, ugyanis folytatódik a küzdelem a pandémia ellen.

Ezen harc során a kormány idén is megvédi majd a magyar nemzeti érdekeket, és semmilyen nyomásgyakorlásnak nem fog engedni - hangoztatta. A miniszter úgy fogalmazott, hogy továbbra is két lábon állunk az oltóanyag-beszerzés ügyében. Hozzáfűzte, hogy ha valahol a világon biztonságos oltóanyagot kísérleteznek ki, a kormány mindent megtesz azért, hogy az minél gyorsabban a magyar emberek rendelkezésére álljon.

Szijjártó a migránskérdésre is kitért. Ennek kapcsán elmondta, továbbra is megvédjük magunkat mind a déli határon, mind pedig Brüsszelben az illegális migrációval szemben. Úgy vélekedett: egészen biztos, hogy a világjárvány mellett az illegális bevándorlás lesz a másik leglényegesebb kihívás idén. Brüsszel migrációbarát politikája folytatódik, ennek nyomán újabb migrációs nyomásra kell felkészülni.

Szijjártó Péter
magyar érdek
2021
járvány
migráció

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.