Ugrás a tartalomra

A napokban Magyarország újra dönt a korlátozó intézkedésekről

2021.01.06
15:51
2021.01.06
17:10
Forrás
Pannon RTV
Újabb döntés várható a héten Magyarországon a koronavírus-járvány megfékezése érdekében korábban hozott intézkedésekről. A jelenleg is érvényben lévő szigorításokat már csaknem két hónapja vezették be az országban.

Annak ellenére, hogy a napi fertőzöttek száma már messze nem olyan magas, mint egy hónapja, az illetékesek szerint a járvány harmadik hullámát csak a vakcinával lehet elkerülni.

Hétfőig, azaz január 11-ig vannak érvényben azok az intézkedések, amelyeket a magyar kormány korábban hozott meg a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. Arról, hogy ezek a korlátozások a továbbiakban is érvényben maradnak, vagy esetleg enyhítenek, a héten születhet döntés.

Egyelőre azonban hatályban vannak az eddigi szabályok. Csaknem két hónapja tilos este 8 óra és reggel 5 óra között az utcán tartózkodni, a magán és családi rendezvények 10 főig tarthatóak meg, a kórházakban és az idősotthonokban pedig látogatási tilalom van érvényben.

Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek. A 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. Zárt területen mindenhol kötelező a maszk viselése.

Az éttermek vendéget továbbra sem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak. Minden gyülekezés és minden rendezvény megtartása tilos. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

Hogy a magyar kormány végül a korlátozó intézkedések meghosszabbítása, vagy éppen az enyhítések mellett dönt, sok mindentől függ. Úgy tűnik, habár Magyarországon sikerült a napi fertőzöttek számát csökkenteni, a harmadik hullám veszélye továbbra is fennáll.

koronavírus
szigorítás
enyhítés
intézkedés
korlátozás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.