Ugrás a tartalomra

Janković: A fertőzöttek számának csökkenése nem tükrözi a valós helyzetet

2021.01.08
10:40
Forrás
Szerbiai RTV
A fertőzöttek számának jelenlegi csökkenése nem tükrözi a valós helyzetet, az majd csak egy hét múlva fog megmutatkozni – jelentette ki dr. Srđa Janković, immunológus, a köztársasági válságstáb tagja a Szerbiai RTV reggeli híradójának vendégeként.

A koronavírus elleni oltásokra kitérve elmagyarázta, hogy véleménye szerint nem olyan lényeges, hogy a Szerbiában alkalmazott két vakcina közül melyiket kapják a polgárok. A Pfizer és a Szputnyik V védőoltást is bevizsgálták és mindkettő hatásosnak bizonyult – emelte ki az immunológus. Hozzátette, hogy azért kell kétszer felvenni az oltásokat, mert így sokkal hatásosabbak, erősebb immunitást hoz létre a szervezetben. Az idén a tervek szerint Szerbia lakosságának 20 százaléka kapja meg a védőoltást, elsősorban a veszélyeztetett kategóriákba tartozó polgárokról van szó – hangsúlyozta Janković. A köztársasági válságstáb tagja azt is elmondta, hogy megérti az emberek arra irányuló szükségletét, hogy visszatérjenek a járvány előtti életükhöz, de arra kért mindenkit, hogy továbbra is tartsák be a megelőző intézkedéseket. Én csak akkor veszem le majd a maszkot, ha az országban nem lesz többet egy fertőzött sem – emelte ki az immunológus.

koronavírus
koronavírus-járvány
Srđa Janković

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.