Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán is megkezdték az egészségügyi dolgozók oltását

2021.01.09
12:11
2021.01.09
18:24
Forrás
Pannon RTV, Tanjug
A Magyarkanizsai Egészségházban 10 egészségügyi dolgozó vehette fel ma a koronavírus elleni védőoltást. A helyi egészségház és a magyarkanizsai gyógyfürdő munkatársai önkéntesen jelentkeztek a Pfizer-BioNTech vakcina felvételére.

A községeben a jövő hét folyamán újabb 45 egészségügyi dolgozó veheti fel ingyenesen a védőoltást.

A koronavírus elleni védőoltás az egészségügyi állapot felmérése után adható be. Allergia, gyenge immunrendszer esetén, terhesség és szoptatás alatt nem adható be az oltás - mondta Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatója, aki felvette az oltást.

„Én személy szerint azért vettem fel a védőoltást, mert fontosnak tartom, hogy az egészségügyi dolgozó egészséges maradjon, védőoltással védje le magát, ugyanis szükség van arra, hogy a többi polgárt zökkenőmentesen ellássa.”

Szerbia-szerte kezdetét vette az egészségügyi dolgozók oltása, valamint az idősotthonok lakói is kapják a vakcinát. 

„Jövő héten pedig folytatjuk az egészségügyi dolgozókkal a védőoltás beadását, illetve ismételjük az Idősek Otthonában a második védőoltás beadását is” - mondta az igazgató.

A védettség kialakulásához két adag vakcina felvételére van szükség, melyet 21 nap eltéréssel adhatnak be mindazoknak, akik önként fel szeretnék venni a védőoltást. 

Magyarkanizsa
Magyarkanizsai Egészségház
Gyólay Karolina
oltás
vakcina
koronavírus

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.