Ugrás a tartalomra

Megtalálták a lezuhant indonéz gép néhány darabját

2021.01.09
16:20
2021.02.08
12:59
Forrás
Tanjug, Index, Vajdasági RTV, Hirado.hu, Euronews.com
Több mint 60 személlyel zuhant le az indonéz utasszállító repülőgép egy Jakarta melletti öbölben. A hírt az indonéz közlekedési miniszter is megerősítette.

Jakarta tartomány tűzoltó és mentőszolgálata a Twitteren jelentette be, hogy az öbölben megtalálták a gép néhány letört darabját, és megkezdték a kutatást. A repülőgép Jakartában szállt fel és a Borneó szigetén lévő Pontianakba tartott, viszont nem sokkal a felszállás után elveszítette a kapcsolatot a légforgalmi irányítással. A helyi média szerint a repülőn 56 utas és hat fős személyzet tartózkodott.

A repülőgépradar webhely, a Flightradar24.com szerint a repülőgép kevesebb mint egy perc alatt több mint háromezer méter magasságot veszített. Az indonéz közlekedési minisztérium közölte, hogy kutatási és mentési erőfeszítések folynak.

A regisztráció adatai szerint a gép egy 26 éves Boeing 737-500. Ez a gép a 737 Classic sorozat részét képezte, a 737 második generációját, amelyet az 1980-as és 1990-es években építettek. A sok éven át munkagépes repülőgépnek tekintett gép erős biztonsági rekordokkal rendelkezik.

A szombaton eltűnt indonéz utasszállító roncsának darabjait találhatták meg halászok a Jáva-tengeren pár órával azután, hogy megszűnt a belföldi légiirányítás kapcsolata a Sriwijaya Air Borneó szigetére tartó Boeing 737-500 típusú repülőgépével. A halászok közül többen is állítják, hogy látták, ahogy a gép a tengerbe csapódott, és előtte hallottak robbanást is. Az indonéz közlekedési miniszter azt közölte, hogy a pilóta eltért az eredeti útvonaltól, mielőtt eltűnt a radarok képernyőjéről. 

A mentőexpedíció egyelőre nem erősítette meg, hogy a Jáva-tengerben felfedezett roncsdarabok a nem sokkal korábban eltűnt Boeingból származnak.

Lezuhant egy repülőgép Jakarta közelében, több mint 50-en meghaltak - írta a Tanjug a Reutersre hivatkozva.

Korábban arról szóltak a híradások, hogy ötvenkilenc utassal a fedélzetén eltűnt a radarokról egy repülőgép Indonéziában. Négy perccel felszállás után veszett el a kapcsolat egy Boeing 737-500 típusú repülőgéppel. A Sriwijaya Air légitársaság járata Jakartában emelkedett fel és tartott a Borneó szigetén található Pontianak felé. Az 59 utas közül hat gyerek. 

Indonézia
Jakarta
repülőgép
tragédia
szerencsétlenség
baleset

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.