Ugrás a tartalomra

Több mint tízezer tonna illegális hulladéktól tisztult meg Magyarország

2021.01.09
21:27
Forrás
Elobolygonk.hu
A magyar kormány 2020 februárjában hirdette meg a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelynek egyik fontos célja az ország megtisztítása az évek alatt felhalmozódott illegális hulladéktól.

A Tisztítsuk meg az országot! programban a leginkább érintett intézmények, közlekedési vállalatok, nemzeti parkok és közműcégek részvételével több mint tízezer tonna illegális hulladékot számoltak fel az elmúlt hónapokban – közölte a magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium. A közlemény kitér rá, hogy mások mellett a MÁV Zrt. kétszáznál is több bejelentést kapott, és eddig több mint 1000 tonna hulladékot szállított el, valamint 2021 első negyedévében további 29 helyszínt tisztít meg. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. október 1-jét követően 521 bejelentés alapján mintegy 800 tonna és további 460 köbméter illegális hulladékot szállított el. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területéről, a dél-borsodi Mezőcsát határából novemberben több tíz köbméternyi illegálisan lerakott szemetet szállítottak el. A HulladékRadar applikációnak eddig mintegy 11 ezer felhasználója van, akik december közepéig 8210 alkalommal tettek bejelentést jogellenesen elhelyezett hulladékról.

szemét
hulladek
akció
Tisztítsuk meg az országot!

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.