Ugrás a tartalomra

Szlávik János: Egyetlen komolyabb mellékhatást sem tapasztaltak a vakcina beadása után

2021.01.11
09:46
Forrás
koronavirus.gov.hu
Kitért arra, hogy a beoltottak több mint 95 százaléka a második oltást követő egy hét után nem kapja el a vírust, de ha mégis, akkor egészen biztosan nem lesz a betegség lefolyása súlyos vagy tragikus.

A koronavírus elleni vakcina beadása után egyetlen komolyabb mellékhatást sem tapasztaltak Magyarországon - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa vasárnap este az M1 aktuális csatornán. Szlávik János közölte, az oltási reakciók jóval alacsonyabb számban fordulnak elő, mint más korábbi védőoltások esetén. Átmeneti izomláz, zsibbadás, pirosodás kialakulhat, de egyetlen komolyabb mellékhatást sem észleltek. Hozzátette: a világon több millió embert oltottak már be a vakcinával, és a statisztikák szerint 100 ezerből egy esetben alakulhat ki olyan oltási reakció, amely miatt az orvosoknak be kell avatkozniuk, de ezek is csak átmenetiek, és az oltóközpontok fel vannak erre készülve.

Mindezek alapján a koronavírus elleni védőoltást Szlávik János mellékhatásmentesnek, biztonságosnak és hatékonynak nevezte.

Szlávik János
vakcina
védőoltás

Most

07:48, Frissítve: 08:14

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.