Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint a nagyléptékű fejlesztésekről Palicson és Szabadkán

2021.01.12
11:37
2021.01.12
18:11
Forrás
Pannon RTV
Nem csak az aquaparkban bízik a városvezetés, amikor azt szeretné, hogy Palics visszanyerje fürdővárosi jellegét. Szabadkán a Népszínház épülete idén év végére elkészülhet.

A legnagyobb léptékű fejlesztés Palicson jelenleg az aquapark kiépítése, de Szabadka városvezetése nem csak ezt tartja fontosnak a településen. Dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke lényegesnek tartja azt, hogy a VMSZ vezetősége alá került a területet kezelő Palics Park Kft.. Ennek köszönhetően Palics fejlődése olyan irányba mozdítható el, ami visszaadná a település eredeti, fürdővárosi jellegét - részletezte a VKT elnöke a Pannon RTV megkeresésére. Ehhez hozzátartozik az aquapark mellett az emblematikus épületek állagmegőrzése és felújítása, valamint a tó vízminőségének javítása is. Dr. Pásztor Bálint kitért a Népszínház épületének felújítására, amelyre köztársasági forrásokból várnak pénzt.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VKT, Szabadka: „Ana Brnabić kormányalakító, ma már miniszterelnök expozéjában az szerepelt októberben, hogy 2021 végéig befejezésre kerül a Népszínház építése. Nem látunk a jövőbe, és nem tudjuk, hogy a koronavírus elleni harc mekkora eszközöket emészt fel, de ebben a pillanatban én még bízom abban, hogy 2021 végére elkészülhet az épület végre.”

Szabadka Város vezetősége a polgárok egyéni és egyedi gondjainak megoldása mellett, amelyek egy-két házat vagy egy fél utcát érintenek, egy átfogó tervet dolgozott ki, amely a város teljes területén tapasztalt problémákat és igényeket öleli fel. Ennek alapja az a széles körű konzultációs kampány volt, amelyet a Vajdasági Magyar Szövetség folytatott az elmúlt évben a szabadkai helyi közösségek területein. Dr. Pásztor Bálint elmondta, komoly és konkrét tervek és elképzelések születtek fejlesztésekre, amelyek kulcsfontosságúak a polgárok számára. A szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke megkeresésünkre a palicsi aquapark építéséről, valamint az egykori fürdőváros épített örökségének megőrzéséről is nyilatkozott.

fejlesztések
beruházások
Szabadka
aquapark
Népszínház

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.