Ugrás a tartalomra

Negatív tesztet kell felmutatniuk az Angliába utazóknak

2021.01.12
17:38
2021.01.12
18:10
Forrás
MTI
A rendelkezés péntektől lép érvénybe.

Péntektől negatív koronavírusteszt-eredményt kell felmutatniuk azoknak, akik külföldről utaznak Angliába. A brit közlekedési minisztérium a múlt héten jelentette be, hogy e héttől csak azok léphetnek be Angliába, akik indulásuk előtt koronavírus-szűrésen vesznek részt, és a teszt eredménye negatív. Ez a brit állampolgárokra is vonatkozik.

A rendelkezés január 15-én, brit idő szerint hajnali 4 órakor lép érvénybe. A tájékoztatás szerint a külföldről érkezőknek szabványos diagnosztikai szűrést, például PCR-tesztet, egyes esetekben gyorstesztet kell végeztetniük. Az intézkedés - a 11 évesnél fiatalabb gyerekek, valamint az árufuvarozásban dolgozók és a közlekedési vállalatok járműveinek személyzete kivételével - mindenkire vonatkozik.

A brit közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint az Angliába utazóknak indulásuk előtt kell elvégeztetniük a koronavírus-szűrést, és 72 óránál nem régebbi negatív leletet kell felmutatniuk az őket szállító közlekedési vállalatoknak.

A tájékoztatás szerint a brit határőrizeti hatóságok is ellenőrzik, hogy a beutazóknak van-e negatív koronavírus-leletük, és a szabálysértőkre helyszíni bírság róható ki. Ennek összege 500 fontról indul.

Anglia
beutazás
negatív teszt
koronavírus

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.