Ugrás a tartalomra

A fertőzöttek száma 91,6 millió a világon

2021.01.13
09:05
2021.01.13
09:12
Forrás
MTI
A világban több mint 91 millió 605 ezer fölé emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, és csaknem kétmillióra a halálos áldozatok, valamint 50 és fél millió fölé a gyógyultak száma a baltimore-i John Hopkins Egyetem reggeli adatai szerint.

A fertőzés 191 országban és régióban van jelen. A Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol már majdnem 23 millióan fertőződtek meg, és több mint 380 ezren haltak meg a kórban.

Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.

fertőzött
koronavírus
járvány

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.