Ugrás a tartalomra

Kivégezték az elnöki beiktatás előtt az egyetlen, szövetségi siralomházban lévő nőt az Egyesült Államokban

2021.01.13
13:34
2021.01.13
13:40
Forrás
MTI, euronews
Mintegy hetven év után először végeztek ki nőt szövetségi bíró ítélete alapján az Amerikai Egyesült Államokban.

Lisa Montgomeryt 2007-ben ítélték halálra Missouri államban, mert három évvel korábban megfojtott egy 23 éves kismamát, majd kivágta méhéből nyolchónapos magzatát, és elmenekült vele. A gyilkost 2020. december 8-án végezték volna ki, ám ezt a bíróság elhalasztotta, miután ügyvédei elkapták a koronavírust, az új időpontot pedig január 12-re tűzték ki.

Legutóbb 1953-ban hajtottak végre szövetségi szinten hozott halálos ítéletet az Egyesült Államokban. A szövetségi szintű halálbüntetések végrehajtását Donald Trump rendelte el majdnem húsz év szünet után 2019-ben. Joe Biden korábban azt ígérte, hogy megválasztása esetén eltörölteti a szövetségi szintű halálbüntetést.

kivégzés
Amerikai Egyesült Államok
gyilkos

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.