Ugrás a tartalomra

Szombaton már Szabadkán is elkezdik az önként jelentkezők oltását

2021.01.15
09:22
2021.01.15
13:28
Forrás
Szerbiai RTV
Kezdődik az online jelentkezők koronavírus elleni oltása, először a 75 év felettiek kapják meg a vakcinát. Pénteken ezer főt oltanak be Belgrádban, szombaton pedig országszerte indul a kampány.

Holnap kezdik a koronavírus elleni vakcinák beadását az önkéntes jelentkezőknek Szabadkán. Azok az emberek közül kaphatják meg többen, akik erre önként jelentkeztek. Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára szerint az észak-bácskai város mellett holnap már jut védőoltás Nagybecskerekre, Újvidékre, Kruševacra és Nišre. Dr. Mirsad Đerlek elmondta: a belgrádiak már ma hozzájuthatnak az oltáshoz. A fővárosban 10 órakor kezdődik a vakcináció. Az oltási terv szerint Szerbiában először a 75 év felettieket oltják, majd a 64 és 74 közöttiek kerülnek sorra.

Eddig mintegy 200 ezren jelentkeztek online a védőoltásra. A jelentkezők harmadának bármely vakcina megfelel, 38 százalékuk az orosz Szputnyik V-t, 31 százalékuk pedig a Pfizer-BioNTech-et szeretné

Holnap érkezik meg Szerbiába a koronavírus elleni kínai vakcina első szállítmánya. A Sinopharm gyógyszergyár oltóanyagának használatát az illetékes szervek egyelőre még nem engedélyezték Szerbiában, de ez várhatóan gyorsan megtörténik majd, és akár már vasárnap megkezdődhet az oltás. A kínai vakcinát a tervek szerint azok az egészségügyi dolgozók kapják meg, akik korábban úgy döntöttek, hogy ezt az oltóanyagot választják.

koronavirus
koronavírus-járvány
védőoltás
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.