Ugrás a tartalomra

1,9 billió dolláros gazdaságösztönző csomagot kezdeményez Joe Biden

2021.01.15
12:27
Forrás
MTI
Az amerikai gazdaság a lassuló fellendülés jeleit mutatja.

1,9 billió dolláros gazdaságösztönző csomagot kezdeményez Joe Biden megválasztott amerikai elnök. A tervezett 160 milliárd dollárt különítene el az oltóanyag-programra, 170 milliárd dollárt az iskolák újbóli megnyitására és egybillió dollárt a közvetlen segítségnyújtásra, ideértve a munkanélküli-segélyeket is.

Az amerikai gazdaság a lassuló fellendülés jeleit mutatja, miközben emelkedik a munkanélküliség, az egészségügyi rendszer pedig alig képes megbirkózni a koronavírus-fertőzöttek növekvő seregével. Biden javaslatát valószínűleg néhány republikánus törvényhozó ellenezni fogja. Ennek oka leginkább abban rejlik, hogy a csomagban olyan demokratikus politikai prioritások is vannak, mint a minimálbér emelése.

A kongresszusnak gyorsan kell cselekednie annak érdekében, hogy a dolgozó családok, a közösségek és a kisvállalkozások túléljék a járványt.

gazdaság
gazdaságélénkítés
USA

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.