Ugrás a tartalomra

Nem lazít Nyugat-Európa

2021.01.17
08:15
2021.01.17
08:59
Forrás
Euronews, 021.rs
Franciaországban szombat este 6 órától életbe lépett a meghosszabbított és az egész országra kiterjesztett éjszakai kijárási tilalom, aminek betartását járőröző rendőrök ellenőrzik.

Franciaországban este 8 és reggel 6 között eddig is csak munkába, iskolába, élelmiszerért vagy orvoshoz lehetett elmenni otthonról. Ezt a tilalmi időszakot nyújtották meg 12 órásra, legalább a következő két hétre. Szombaton 21 és fél ezer új fertőzöttet regisztráltak, a járvány halálos áldozatainak a száma már meghaladta a 70 ezret.

Spanyolországban az egészségügyi miniszter kijelentette, mindent megtesz a kormányzat, hogy elkerülje a teljes körű lezárást a járvány miatt. Salvador Illa közölte, nyárig a lakosság 70 százalékát beoltják a Pfizer vakcinájával. Pénteken 40 ezer új fertőzöttet jelentett a spanyol hatóság.

Az osztrák kormány február 8-ig meghosszabbította az érvényben lévő korlátozó intézkedéseket, egy-egy tartományban pedig további szigorítások is lehetnek. A szervezők 30 ezer emberre számítottak, de csak mintegy 6 ezren tüntettek az osztrák kormány koronavírus-intézkedései ellen szombaton délután Bécsben. A tiltakozók motivációja széles skálán mozgott; sokan a gazdaság visszaesésétől vagy az oltástól félnek, mások összeesküvés-elméleteket vélnek látni a háttérben.

Franciaország
Spanyolország
kijárási tilalom
intézkedés
koronavírus

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.