Ugrás a tartalomra

Marad a zárlat Ausztriában

2021.01.17
19:16
Forrás
MTI
Másodszor is meghosszabbítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó teljes zárlatot - jelentette be ma Sebastian Kurz osztrák kancellár.

A mostani döntés alapján február 8-ig tart az országos karantén. Marad az egész napos kijárási korlátozás, zárva maradnak a kereskedelmi egységek, a kulturális és sportlétesítmények, a közeli testi kontaktust igénylő szolgáltatók, és az iskolák is maradnak a távoktatásnál. A szállodák, éttermek és bárok még tovább lesznek zárva, előreláthatólag február végéig. A másfél méteres távolságtartás előírt mértéke ezentúl 2 méter lesz, és január 25-től a szokásos, egyszerűbb maszkok helyett a tömegközlekedésben és a boltokban kötelező lesz a hatásosabb FFP2-es maszkok viselése.

A kormány továbbra is támogatja a rövidített munkaidőt, és - ahol csak lehetséges - az otthonról történő munkavégzést.

koronavírus
járvány
zárlat
korlátozás

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.