Ugrás a tartalomra

Közel 100 embert kellett evakuálni az elárasztott területekről

2021.01.18
18:45
Forrás
B92
A szerbiai belügyminisztérium tűzoltó és mentő egységeinek tagjai 93 embert evakuáltak az előző napokban elárasztott területekről.

A heves esőzések, az özönvíz és az ivóízellátási gondok miatt öt város és 18 település területén van érvényben rendkívüli állapot, hangzott el ma a rendkívüli helyzetek köztársasági törzskarának ülésén. Több mint 350 tűzoltó vett részt a mentésben, 174 tűzoltóautóval, 15 mentőcsónakkal és 113 szivattyúval. Az illetékesek szerint az esőzések problémákat okoztak az áramellátásában is Zaječar, Prokuplje, Kuršumlija, Leskovac és Medveđa térségében. A törzskar ülésén részt vett Aleksandar Vulin belügyminiszter, Zlatibor Lončar egészségügyi, Anđelka Atanasković gazdasági, Nikola Selaković külügy- valamint Marija Obradović államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter is. 

evakuálás
evakuál

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.