Ugrás a tartalomra

Újabb német befektetések Magyarországon

2021.01.18
18:55
2021.01.18
19:01
Forrás
MTI
Három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat döntött további magyarországi beruházás mellett - jelentette be Szijjártó Péter Budapesten.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a három cég összesen 4 milliárd forint értékű beruházásához a magyar kormány 1,2 milliárd forint támogatást biztosít, ezáltal összességében 1770 munkahelyet védenek meg. Mindhárom cég - a Villeroy & Boch, a Mahle és a Beurer - 80 százalék feletti exporthányaddal dolgozik Magyarországon, így újabb beruházásaik a magyar export növekedését hozzák magukkal - ismertette a magyar miniszter.

Szijjártó Péter szólt arról, hogy a koronavírus-világjárvány az egészségügyi mellett komoly gazdasági kihívásokat is magával hozott. Az egészségügyi és gazdasági kihívásokra a legjobb és a végleges választ az oltás tudja megadni - tette hozzá.

beruházás
befektetés
Szijjártó Péter
német

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.