Ugrás a tartalomra

Meghalt 95 beteg, 976-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2021.01.20
09:15
2021.01.20
16:06
Forrás
MTI
Meghalt 95, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 976 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: 354 252-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 11 615-re emelkedett, a gyógyultak száma 233 232.

Az aktív fertőzöttek száma 109 405-re csökkent. Kórházban 4218 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 294-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 20 170-en vannak, a mintavételek száma 2 984 748-ra nőtt.

Magyarországon továbbra is előnyt élveznek az egészségügyi dolgozók a koronavírus elleni védőoltás beadási rendjében - mondta az országos tisztifőorvos a pandémia elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília közölte, hogy eddig 130 ezren kapták meg a vakcinát, közülük 120 ezren egészségügyi dolgozók, de már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is megtörtént. Azonban "még mindig nem teljes itt a létszám", ezért változatlanul arra kérte az érintetteket, hogy jelentkezzenek az immunizálásra. Fontos, hogy teljes körű védettséget élvezzen az első vonalban harcoló csoport - vélekedett. Szerdán 36 ezer ember beoltására elegendő vakcina érkezett a Pfizertől, legközelebb egy hét múlva várható szállítmány - közölte az országos tisztifőorvos.

„Eddig mintegy 130 ezer emberre való vakcinát kaptunk az országban és ez gyakorlatilag eloltásra került. Éppen ideje volt, hogy a mai napon megérkezzen az újabb Pfeizer adag szállítmány, hiszen látjuk azt, hogy amennyi oltóanyag az országba beérkezik, azt nagyon rövid idő alatt eloltjuk, hiszen az a célunk, hogy az átoltottságot időben is, széles körben is egyre fokozzuk, amennyire az lehetséges. Ennek a mai napon kizárólag a vakcina szám szab határt, ezért abban reménykedünk, hogy egyre több vakcina kerül engedélyezésre, akár az Európai Unióban.”

Dr. Müller Cecília ismertette, a mutáns vírusok közösségi terjedését nem jegyzik nagy számban Magyarországon.

koronavírus
járvány

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.