Ugrás a tartalomra

Más lányokat is zaklathatott Aleksić

2021.01.20
14:06
2021.01.20
17:00
Forrás
Magyar Szó, Novosti, Szerbiai RTV
A hétvégén tartóztatták le a színészt, aki színitanodát vezetett. Hat lány tett feljelentést, de azóta még többen jelentkeztek.

Újabb fiatal lányok és nők tettek feljelentést Miroslav Aleksić színitanoda-vezető ellen szexuális bántalmazás miatt. A 69 éves, szakmai körökben elismert Aleksić január 17-ei letartóztatása óta, amit hat érintett rendőrségi feljelentése nyomán tettek meg, újabb 20 lány tett ellene feljelentést, azt állítva, hogy ők is az áldozatai – tudta meg a Novosti. Tanúvallomásaikat a belgrádi Felső Ügyészségnek utalják, ahol majd eldöntik, kiterjesztik-e a nyomozást az ügyben.

A színészt a hétvégén azért tartóztatták le, mert alapos a gyanú, hogy 2012 és 2020 között szexuálisan zaklatta az akkor kiskorú Milena Radulovićot és még öt tanulólányt. Nyolc nemi erőszak és hét szexuális zaklatás elkövetésével vádolják. A feljelentések szerint az ismert szerb színész a belgrádi színművészeti iskola termeiben bántalmazta a diáklányokat, akik közül ketten az erőszak elkövetésekor még kiskorúak voltak.

Ma tesz vallomást Milena Radulović színész a Felső Ügyészség előtt Miroslav Mika Aleksić ellen. A most 26 éves színésznő nemi erőszakkal vádolja az 1952-es születésű belgrádi színész-professzort.

A fővárosi sajtó úgy tudja, Aleksić azzal védekezett, hogy az ellene felhozott vádak hamisak. Meghallgatása után a Felső Ügyészség harminc napos előzetes letartóztatást rendelt el.

 

 

Miroslav Aleksic
zaklatás
szexuális zaklatás
nemi erőszak
lányok
feljelentés
letartóztatás

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.