Ugrás a tartalomra

Egy rokkantsági nyugdíjból és némi mellékkeresetből próbálnak mindent megadni kislányaiknak

2021.01.21
16:06
2021.01.21
17:19
Forrás
Pannon RTV
Omladozó falak, instabil tetőszerkezet, felszakadozó padlózat - ilyen körülmények között él a szabadkai Gabrić család. Egy rokkantnyugdíjból élnek, a szülők betegségük miatt nem tudnak munkát vállalni. Az anya látássérült, az apa pedig tüdőbeteg.

Nehéz körülmények között él a szabadkai Gabrić család. Ivan kerékpárok szerelésével próbálja bővíteni jövedelmüket. A szülők igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy gyermekeik, a 8 éves Dajana és a 4 éves kishúga, Dunja ne nélkülözzenek.

Ivan Gabrić: „Mindkettejük kicsi, és mindkettejüknek figyelemre, gondoskodásra van szüksége. Minden megvan, amire szükségük van. Mindig nekik adunk mindent, ha nekünk jut, akkor jut, ha nem, nem. Ők mindig tiszták, és fel vannak öltöztetve, soha nem éheznek, nem szomjaznak. Mindig megvan mindenük, amire szükségük van. Tehát nem magunknak adunk, hanem nekik.”

A tavalyi év végén egy szabadkai vállalat ajtókat és ablakokat adományozott a családnak, így most már melegebb házban élhetnek. De ez még mindig nem elég. A ház nincs szigetelve, a falak folyamatosan beáznak és a tetőszerkezet is romokban hever.

Melinda Gabrić: „Kellene mindent cserélni. Az egész installációt, azért, mert már égett és nagyon rossz állapotban van, és egészen ki kellene azt cserélni, az egész installációt, az áramot, mind az elejétől az egészet kellene csinálni - így mondták. Azért, mert az áramtól minden történhet ugye. Az a legrosszabb dolog, ami van.”

Azok, akik segítenének a szegény sorsú családon, a 065/34-08-956-as telefonszámon kereshetik fel őket. A jóakarók pénzügyi segítséget is nyújthatnak nekik. Az utalásokat a 310-0400100533624-23-as bankszámlára, Melinda Gabrić nevére várják.

Szabadka
szegény
család
Gabrić

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.