Ugrás a tartalomra

Húszéves a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

2021.01.23
08:50
2021.01.23
16:47
Forrás
Pannon RTV
Az egyesület célja a település és a vidék magyar kultúrájának megőrzése, átörökítése, a nemzeti önazonosságának erősítése.

A szakosztályok és a tagok éveken keresztül minden rendezvénnyel, művelődési programmal és bemutatkozással híven tükrözik a múlt értékeit, büszkén élik meg a jelent és igyekeznek emléket hagyni a jövőnek - mondta el Milánovity Ottilia, az egyesület elnöke.

A magyar kultúra napja alkalmából, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével karöltve rendeztek szerény műsort, betartva a járványügyi óvintézkedéseket. A Szövetség ez alkalommal könyvcsomaggal ajándékozta meg az egyesületet.

Milánovity Ottilia, elnök, Petőfi Sándor M.E., Tiszakálmánfalva: „A magyar kultúra napját, Himnuszunk születésnapját immár 32 éve ünnepeljük itt, Tiszakálmánfalván. Nagy szeretettel jövünk össze, a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor művelődési Egyesület szakcsoportjai alkalmi programmal lépnek fel és alkalmi dalokat, szavalatokat adnak elő ezen a napon, a közönség nagy szeretettel várja és fogadja ezeket a műsorokat, hisz anyanyelvünkön, a legszebb nyelven szerepelünk.”

Tiszakálmánfalva
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület
magyar kultúra napja
húszéves
Milánovity Ottília

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.