Ugrás a tartalomra

1344 fővel emelkedett a fertőzöttek száma és elhunyt 93 beteg Magyarországon

2021.01.23
09:08
2021.01.23
09:39
Forrás
koronavirus.gov.hu
1344 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 358 317 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 904 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 239 880 fő, az aktív fertőzöttek száma 106 533 főre csökkent. 3854 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 259-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 143 184 fő kapott oltást, közülük 6944 fő már a második oltását is megkapta. Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, emellett tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is megtörtént. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A magyar kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért kínai és orosz vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és korlátozások feloldása. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter pénteken Oroszországban egymillió ember oltására elég vakcina beszerzéséről kötött szerződést, amely három ütemben fog megérkezni.

A magyar járványügyi adatok kedvezőek, a következetes védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni a járványt, de több európai országban tovább nő a fertőzöttek száma, ezért a jelenlegi védelmi intézkedések fenntartása és betartása továbbra is fontos - áll a koronavirus.gov.hu oldalon. A kormány jövő heti ülésén várhatóan a korlátozások meghosszabbításáról dönt - írják.

Este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben Magyarországon, emellett a maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok is hatályban vannak, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. 

koronavírus
járvány
fertőzöttek

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.