Ugrás a tartalomra

Kijárási tilalmat vezettek be Hollandiában

2021.01.24
13:11
Forrás
Euronews.com
Hollandiában is egyre szigorúbban lépnek fel a koronavírus elleni küzdelemben. Ezentúl este fél 9 és hajnali fél öt között kijárási tilalom lép életbe.

A kormányzat indoklása szerint nagyon fontos, hogy megállítsák az új koronavírus brit változatát, és a többi változat is aggodalomra ad okot. A hatóságok szerint a korlátozásokkal meg lehet akadályozni, hogy a fertőzés vegye át az uralmat. A kormányzat szerint a korlátozásokkal csökkenteni lehet a vírus terjedését, és a kórházakra nehezedő nyomást. Az új szabályok szerint munkába járni és kutyát sétáltatni is szabad, de naponta legfeljebb egyszer, egy látogatót szabad fogadni. A megkérdezett hollandok egyetértenek az új szabályokkal.

Március végéig korlátozzák a külföldi utazásokat, sőt, számos országból, köztük Nagy-Britanniából sem fogadnak repülőgépeket és hajókat Hollandiában.

Hollandia
koronavírus-járvány
koronavírus
kijárási korlátozás
kijárási tilalom

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.