Ugrás a tartalomra

Online találkozó Isten igéjének vasárnapján

2021.01.24
16:42
2021.09.26
19:20
Forrás
Pannon RTV
A nézők a világhálón követhették az eseményt, több országból. Szabadkáról a Keresztény Értelmiségi Kör vett részt a programban.

Online találkozót szerveztek Isten igéjének vasárnapja kapcsán. Az eseményt eredetileg Szegeden tartották volna, ezt azonban a járványhelyzet nem tette lehetővé.

Szabó Károly, elnök, Keresztény Értelmiségi Kör: „Ma van a Szentírás világnapja, vagyis a Ferenc pápa által elrendelt Szentírás világnapja. Ebből az alkalomból azok a csoportok, akik valamikor felolvasták a hangos Bibliát Szegedről, közülük lett 10 csoport meghívva, hogy ebből az alkalomból egy online programot készítsünk.”

Az Isteni Ige programhoz 10 ország kapcsolódott. Az esemény kapcsán Slavko Večerin is üzent. A Szabadkai Egyházmegye püspöke egyik kedvenc zsoltárából idézett. „Jézus azért jött, hogy örömhírt vigyen a szegényeknek és meggyógyítsa a megtört szívűeket. Az Úr lelke nyugodott rajta. Ha telve vagy lélekkel, ha telve vagy az öröm lelkével, akkor úgy szeretnéd, hogy minden más körülötted örömteli legyen, és az egész mindenség az Úrban örvendezzék. Ez az örömmel megáldott élet az igazi vallás, ez Jézus.”

A teljes közvetítést hamarosan a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány honlapján lehet visszanézni.

Isten igéjének vasárnapja
Szabó Károly
Keresztény Értelmiség Kör

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.