Ugrás a tartalomra

A háborús katonai emlékek védelmére is fókuszál Szerbia és Magyarország

2021.01.25
13:23
2021.01.25
14:00
Forrás
Pannon RTV
Darija Kisić Tepavčević és Pintér Attila egyeztetett.

A háborús katonai emlékek védelmére is fókuszál majd az elkövetkező időszakban Szerbia és Magyarország - hangzott el Darija Kisić Tepavčević szerb munkaügyi miniszter és Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövetének mai egyeztetésén. A szerb tárcavezető kiemelte, Belgrád és Budapest egy nyilatkozatot írt alá a hadisírokról való gondoskodásról a magyar védelmi minisztériummal, ez a két állam kapcsolatának erősödését jelzi ezen a területen is. A felek leszögezték, a két ország sikeres együttműködését az is igazolja, hogy az elmúlt időszakban a két kormány öt együttes ülést tartott.

A szerb munkaügyi miniszter ezenkívül megköszönte Magyarország segítségét, amelyet a járványhelyzet legkritikusabb időszakában nyújtott, valamint azt a támogatást, amelyet Szerbia uniós integrációja során kap Budapesttől. Pintér Attila a két ország jó kapcsolatait emelte ki, valamint elismerte Szerbia hatékonyságát a polgárok oltása kapcsán.

Darija Kisić
Pintér Attila

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.