Ugrás a tartalomra

Meghalt Arik Brauer osztrák festő, költő és zenész

2021.01.26
07:12
Forrás
MTI
Az ORF osztrák közszolgálati televízió hétfői híradása szerint az idős művész vasárnap halt meg, de halálának okát nem közölték.

Az 1929-ben Erich Brauer néven született művész szülei zsidó származásúak voltak. Édesapja koncentrációs táborban halt meg, Ariknek bujkálva sikerült túlélnie a holokausztot. A háború után Brauer művészetet és zenét tanult. Ez a két szenvedélye egész életét végigkísérte.

Színpompás képzőművészeti alkotásaival nemzetközi elismertségre tett szert, hazájában dalszerzőként is nagyon népszerű volt. Ernst Fuchs és Friedensreich Hundertwasser osztrák művészekhez hasonlóan Brauer is kipróbálta magát az építészetben.

Ő tervezte a Brauer-házként ismert bécsi épületet, az osztrák főváros egyik templomának homlokzatát, valamint az izraeli Haifa egyik bevásárlóközpontját díszítő falfestményeket.

Arik Brauer
festő
osztrák
elhunyt

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.