Ugrás a tartalomra

Telefonon egyeztetett Merkel és Biden

2021.01.26
13:00
Forrás
Vajdasági RTV
A kancellár üdvözölte, hogy az Egyesült Államok visszatér az Egészségügyi Világszervezetbe.

Telefonon egyeztetett Angela Merkel német kancellár Joe Biden amerikai elnökkel. Egyetértettek abban, hogy nagyobb nemzetközi erőfeszítés szükséges a koronavírus-világjárvány leküzdéséhez. A kancellár ezzel összefüggésben üdvözölte, hogy az Egyesült Államok visszatér az Egészségügyi Világszervezetbe.

A német kormányfő és az amerikai elnök külpolitikai ügyekről is tárgyalt, mindenekelőtt az Afganisztán és az Irán körüli kérdésekről, valamint kereskedelmi politikáról és a klímavédelemről. Az utóbbival kapcsolatban Angela Merkel ugyancsak üdvözölte Joe Biden döntését, hogy az Egyesült Államok visszatér a 2015-ös párizsi klímaegyezmény aláírói közé.

Angela Merkel
egyeztetés
koronavírus
klíma

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.