Ugrás a tartalomra

Március 1-ig fenntartja a járványügyi védelmi intézkedéseket a magyar kormány

2021.01.28
12:32
Forrás
Pannon RTV
Gulyás Gergely azt mondta, a novemberben bevezetett intézkedésekkel sikerült megfékezni és kordában tartani a járvány terjedését Magyarországon, de oltás hiányában bármilyen enyhítés romláshoz vezethetne.

A Miniszerelnökséget vezető miniszter a kormányinfón bejelentette, a védelmi intézkedések fenntartását február második felében fogják felülvizsgálni. A feloldásra csak akkor látnak esélyt: ha továbbra is csökken a fertőzöttek száma, illetve ha lesz elegendő vakcina. Az Európai Unióból kevés vakcina érkezik, és ez az érdemi védekezéshez kevés - tette hozzá a miniszter.

„Azt is szeretném egyértelművé tenni, hogy amikor lazítás lesz, és reméljük, hogy itt már nem kell hosszú ideig várni, akkor először a vendéglátóhelyeket fogjuk kinyitni, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb az ehhez szükséges helyzet előálljon. Ehhez azonban vakcina kell.”

járványügyi intézkedés
korlátozás
koronavírus
Gulyás Gergely

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.