Ugrás a tartalomra

Díjazták az Újvidéki Egyetem kimagasló teljesítményű diákjait

2021.01.28
14:03
2021.01.28
14:58
Forrás
Pannon RTV
Az intézmény legjobb tanulója a 2019/2020-as évben Maši Rapajić, az Orvostortudományi kar hallgatója lett.

Aleksandar Saša Popović-díjban Mihailo Ilićet, a Természettudományi-Matematikai Kar egykori diákját részesítették. A díjat az informatika területén jeles eredményeket elért hallgatónak ítélik oda.

Emellett karonként nevesítették a generáció diákjait is. Elismerésben részesítették továbbá az európai- és világversenyeken helyezést elérő hallgatókat. A diákokat a tartományi kormány épületében fogadták.

Zoran Milošević tartományi felsőoktatási és tudományügyi titkár: „Nem csak a tanulásban kiemelkedő a munkájuk. Olyan emberekről beszélek, akik tisztában vannak a küldetésükkel. Hogy ne csak szabadok, függetlenek, hanem felelős személyek is legyenek. Ez a kérdés mindig etikai, nem politikai és nem elméleti, ugyanis így segítik a legjobban a sikeres Szerbiát, minőséget képeznek.”

Újvidéki Egyetem
díjak
díjátadó
Zoran Milošević

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.