Ugrás a tartalomra

Hova tovább? - addig is online felkészítő az MNT-vel

2021.02.01
21:17
2021.02.02
07:02
Forrás
Pannon RTV
A közvetlen kapcsolat mégis megmarad, hiszen élő kapcsolatos online képzéseken vehetnek részt a diákok - nyilatkozta a Közügyekben De Negri Ibolya, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja. A fiatalok 13 tantárgy közül kettőt választhatnak.

A középiskolás diákok többségét ilyenkor már az a kérdés foglalkoztatja, hogy hol folytassák tanulmányaikat, vajon melyik egyetemre jelentkezzenek? Akadnak olyan végzősök, akiket a döntés meghozatalában nagyban befolyásol az, hogy szerb nyelven tanulnak-e majd.

A Magyar Nemzeti Tanács egyetemi felvételi felkészítőt szervez leendő egyetemi hallgatók részére. Erről beszélt a Közügyekben De Negri Ibolya, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja. 2021. február 13-a és június 30-a között 13 tantárgyból: magyar nyelv és irodalomból, német nyelvből, angol nyelvből, szociológiából, pszichológiából, történelemből, földrajzból, biológiából, matematikából, fizikából, kémiából, közgazdaságtanból, valamint számítástechnika és informatikából. A diákok február 8-áig a breki.mnt.org.rs honlapcímen regisztrálhatnak. A járványhelyzet miatt a felkészítés egyelőre csak online módon valósul meg ZOOM, Google Classroom és Google Meet felületeken. A virtuális osztályokban a diákok minden második szombaton kétszer másfél órás felkészítő órákon vehetnek részt.

egyetem
felvételi
felkészítő
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
De Negri Ibolya

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.