Ugrás a tartalomra

Havazás bénította meg New Yorkot és New Jerseyt

2021.02.02
10:46
Forrás
Euronews.com
Megállt az élet New Yorkban, ahol majdnem fél méter hó esett pár óra leforgása alatt.

A hóvihar erős széllel, helyenként 80 kilométer per órás széllökésekkel érkezett a keleti partra. A metropoliszban és további 44 megyében hirdettek rendkívüli állapotot. Az idő megnehezíti a közlekedést és fennakadásokat okoz a koronavírus elleni oltási programban is. A havazás miatt kedd estig felfüggesztették azt. New Jerseyben is problémát okoz a havazás. A buszokat és a vonatokat leállították, engedélyt adtak az utak lezárására, valamint a lakosság evakuálására is.

A keleti part legnagyobb repterein összesen több mint 1600 repülőjáratot töröltek hétfőn. New Yorkban sokfelé szánkózó gyerekeket, sétáló felnőtteket látni a sűrű hóesésben. Egy pár azt mondja, nem tudnak betelni a látvánnyal. Ekkora hó ritkán van arrafelé. A férfi szerint kevés hely van a világon, amely ennyire szép, ha belepi a hó, mint a Central park.

New York polgármesterét inkább aggodalommal tölti el a látvány. Bill de Blasio szerint ennél lesz még rosszabb is a helyzet, mert újabb havazás jön. A vihar, amely a kontinens nyugati széle felől érkezett, Kaliforniában helyenként kétméteres hófalakat emelt. Az előrejelzés szerint ráadásul ónos eső, havas eső jön a havazásra, így végképp járhatatlanok lesznek az utak.

New York
New Jersey
havazás
Bill de Blasio

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.