Ugrás a tartalomra

Zlatibor Lončarral egyeztetett Kásler Miklós

2021.02.02
11:47
2021.02.02
17:23
Forrás
kormany.hu
Telefonon egyeztetett egymással Kásler Miklós, a magyarországi emberi erőforrások minisztere és Zlatibor Lončar, a szerbiai egészségügyi tárca vezetője.

Hétfőn délelőtt a két miniszter megosztotta egymással a koronavírus elleni küzdelemben szerzett tapasztalataikat és hazájuk aktuális adatait – derül ki a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) közleményéből. Zlatibor Lončar elmondta: a szerb adatok szinte megegyeznek a magyar átlaggal, és nem terveznek enyhíteni az általános korlátozásokon, nehogy az eddigi intézkedések hiábavalóak legyenek. A szerb miniszter arról is tájékoztatta a magyar tárcavezetőt, hogy egyeztetés alatt van az orosz vakcina Belgrádban történő gyártása. A vakcinációval kapcsolatban kiemelte, hogy egyre többen igénylik az oltást Szerbiában is. A beszélgetés végén a két fél megállapodott, hogy a járványhelyzet végéig heti rendszerességgel egyeztetnek egymással a koronavírus-járvány elleni védekezés legfontosabb fejleményeiről.

Kásler Miklós
Zlatibor Lončar
egészségügy
EMMI
emberi erőforrások minisztere

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.