Ugrás a tartalomra

Véradási akció volt Tóthfaluban és Oromon

2021.02.02
13:10
2021.02.02
16:07
Forrás
Pannon RTV
A két településen összesen 32 önkéntes véradó jelent meg, ami a vártnál is jobb eredmény - mondták az illetékesek. A következő akció holnap Horgoson a Művelődési házban lesz.

Az illetékesek által sikeresnek ítélt véradási akción Kakas Daniella is részt vett. Az oromi hölgy már hosszú évek óta önkéntes véradó: „2012. október másodikán adtam először vért, és a családban mindenki véradó, édesapám is. Édesanyám azóta nem ad vért, mióta megbetegedett. Ez úgy belülről jött, hogy jót tenni jó, és hátha egyszer rajtam is segít valaki.”

Szerbiának kevés a vérkészlete, minden vércsoportból hiány van - mondta Cseszkó Mónika. A Magyarkanizsai Vöröskereszt titkára hozzátette, hogy havi rendszerességgel szerveznek önkéntes véradást és örömmel látják, hogy az idei évben az eddig megtartott akciók sikeresnek bizonyultak: „Nagyon meg vagyok elégedve, ez volt az évben a második és a harmadik akció. Az elsőt Martonoson tartottuk, és már ott is látszott, hogy többen jelentkeztek. Szinte hihetetlen, hogy a mai napon Tóthfaluban és Oromon is messze a vártnál többen jelentkeztek”.

A vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, életmentésben, ezért aki teheti és megfelel az egészségügyi feltételeknek jelentkezhet váradónak - hangsúlyozzák az illetékesek.

Tóthfalu
Orom
véradási akció
véradó
önkéntes véradás
önkéntes véradó

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.