Ugrás a tartalomra

Készül-e már az új medence Bácskossuthfalván?

2021.02.04
20:30
2021.02.04
22:31
Forrás
Pannon RTV
Stábunk a héten Bácskossuthfalván járt utána az elmúlt hetekben, hónapokban megvalósult beruházásoknak. Megnéztük a könyvtár tatarozott épületét, a felújított tornatermet, és persze azt is, hogy haladnak a munkálatok a REKI-ben.

Kívül friss és tiszta, belül festékillatú. Megújult a topolyai könyvtár bácskossuthfalvi fiókintézetének épülete. Új maga a bejárat, a folyosó, a könyvtárterem. Kicserélték az elektromos hálózatot, álmennyezetet hoztak létre, a nyílászárók külső szárnyát termoablakokra cserélték. A korábbi villanykályha helyett légkondicionálókat szereltek fel, amelyek a fűtésre is alkalmasak lesznek. Újak a mosdók is.

Az iskola tornatermében pedig vakítóan fényes a felújított padló.

A tornaterem felújítása azonban ezzel nem ért véget. Tervben van a régi, gyári ablakok kicserélése és a teljes külső szigetelés is, a terem felfűtése ugyanis nagyon nehéz.

Utolsó állomásunk a Rekreációs Központ, közismert nevén a REKI, ahol a telet a fejlesztésre használják ki. Az új medence alapkövét nyáron tették le, a munkálatok pedig jól haladnak, ha minden jól megy, a következő strandszezonban már a fürdőzők is kipróbálhatják.

Idénre infrastrukturális fejlesztések is várhatók Bácskossuthfalván, 2 utca teljesen új aszfaltot kap, valamint a víz- és szennyvízhálózat is újul, bővül majd. Ehhez az önrész megvan, a többit pályázati forrásokból fedezik majd.

Emellett továbbra is fokozott figyelmet kap az idegenforgalom, melynek terén újabb és újabb ötletek várnak megvalósításra.

Bácskossuthfalva
REKI
Rekreációs Központ
medence
könyvtár
tornaterem

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.