Ugrás a tartalomra

Hadgyakorlatot tartottak a pancsovai Rastko Nemanjić kaszárnyában

2021.02.07
14:52
2021.02.07
20:03
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen részt vett Aleksandar Vučić szerb államfő, a Szerbiai Katonaság főparancsnoka, Nebojša Stefanović védelmi miniszter és Milan Mojsilović a Szerbiai Katonaság vezérkari főnöke.

A bemutató után Vučić elmondta, a jövőben is a katonaság megerősítésén dolgoznak, a lehető leggyorsabb ütemben.

Helikopter röpködött, tankok masíroztak a pancsovai Rastko Nemanjić kaszárnyában vasárnap délelőtt. A hadgyakorlaton a speciális műveletekre vonatkozó tevékenységeket mutatták be a katonák. Bemutatták egyebek mellett, hogyan néz ki a felderítés, a terroristák elleni támadás városi környezetben és a robbanóeszközök megsemmisítése.
 

Az esemény után Aleksandar Vučić elmondta, folytatódnak a beruházások a katonaság területén. A védelmi minisztérium tagjai pedig már most érezhetik a korábbi évek változásait, ugyanakkor kijelentette, mindent fel kell gyorsítani és erősebbé kell tenni ezen a területen. A katonaságtól azt várja, hogy őrizzék meg Szerbia integritását és szabadságát, legyenek a nép védelmezői.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Már áprilistól, vagyis májustól jönnek az első fizetések, amelyeket jelentősen megemeltünk. Ez több mint, amit másokért tettünk a közszférában. Hiszem, hogy képesek leszünk megőrizni a katonaság kötelékében szolgáló embereket, és hogy még több embert vonhatunk be a katonaságunkba.”

Vučić más, aktuális kérdéseket is érintett Pancsován. A koronavírus elleni oltásokról elmondta, pár napon belül újabb adag vakcina érkezik az országba: „Szerdától vagy csütörtöktől elindul a tömeges oltás folytatása, mert keddtől, szerdától vagy csütörtöktől még több oltásunk lesz, amelyet beadhatunk a polgárainknak. Úgy gondolom, hogy a lakosainknak az a legfontosabb, hogy mi lesz az egészségükkel, biztonságban érzik-e magukat, és mik a jövőre vonatkozó terveik.”

A szerb elnök azt is elmondta, hogy az állam sikereket ért el a szervezett bűnözés elleni küzdelemben. Hozzátette, nem engedték meg azt, ahogyan azt a korábbi rezsimek tették, hogy megöljék a miniszterelnököt.

Pancsova
kaszárnya
Aleksandar Vučić
Nebojša Stefanović
Milan Mojsilović
hadgyakorlat
katonai hadgyakorlat

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.