Ugrás a tartalomra

Megbénította a havazás Nyugat-Európát

2021.02.08
12:00
2021.02.08
12:10
Forrás
euronews.com
Hóvihar tombol Németországban, Nagy-Britanniában pedig több száz autóbaleset történt egy nap alatt.

Köddel, esővel és havazással érkezett a Darcy nevű vihar az Egyesült Királyság keleti partvidékére. Az Oroszországból érkezett sarkvidéki hideg egyes helyeken vastag hótakarót és -10 fokos lehűlést okozott. Hóvihar tombol Németországban is. A jeges utak következtében több száz autóbalesetet jelentettek az elmúlt 24 órában. Rendőrségi jelentések legkevesebb 28 súlyos sérültről adtak hírt.

Franciaországban a rengeteg csapadék miatt olyan magas a Szajna vízállása Párizsban, hogy elöntötte a víz a parkokat, több száz lakost ki kellett telepíteni a környező házakból. Hollandia az egész ország területére vörös riasztást adott ki, korlátozták a távolsági busz- és vonatközlekedést is.

havazás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.