Ugrás a tartalomra

Mirović: A levéltári anyagok digitalizálása megakadályozza, hogy történelmünk feledésbe merüljön

2021.02.09
18:26
2021.02.09
18:39
Forrás
Közlemény
A tartományi kormány elnöke a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia vezetőjével egyeztetett.

Befejeződött több ezer dokumentum és 55 ezer fénykép digitalizálása - hangzott el a találkozón. A közlemény szerint ezek a tartalmak Szerbia kulturális örökségének a részét képezik, az 1848–1849-es évekre vonatkoznak, Karlócán őrzik őket.

Vladimir S. Kostić adathordozón ajándékként Igor Mirovićnak átadta a digitalizált tartalmakat. A tartományi kormány elnöke kiemelte, a digitalizálásnak köszönhetően a dokumentumok és képek eljuthatnak a szélesebb nyilvánossághoz, a kutatókhoz, a tudósokhoz.

levéltári anyagok
digitalizálás
történelem
feledés

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.