Ugrás a tartalomra

Jelentős beruházások valósultak meg Adán

2021.02.10
20:47
2021.02.10
21:02
Forrás
Pannon RTV
Három szektort érintő jelentős beruházások valósultak meg az elmúlt időszakban Ada községben.

Míg a moholi Egészségház és a helyi Novak Radonić Általános Iskola fejlesztési munkálatai már befejeződtek, addig az Adica Üdültetési Közvállalat területén épülő wellnessközpont kiépítése még javában zajlik.

Ada község önkormányzata a szerb kormány és a tartomány által nyújtott segítséggel három szektort célzott meg a tavalyi és az idei fejlesztéseivel kapcsolatosan. Nélkülözhetetlenné vált a korszerűsítés az egészségügy, az oktatás és a turizmus tekintetében is a Tisza-menti kisvárosban. Az utolsó simításokat végzik a moholi Novak Radonić Általános Iskolában. A felújítás a 2020-as év elején kezdődött meg és magába foglalta az épület külső tatarozását, a régi tornaterem, az udvar és a központi fűtés felújítását, valamint a parkolók kialakítását is.

A házak megvásárlásával és rendbetételével a jelenleg 373 diákkal büszkélkedhető iskolának három utcáról nyíló bejárata lett. A felújított tornaterem kialakításánál a sokoldalú használhatóságra törekedtek, így lehetőség van kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocira is használni, mindamellett, hogy a testnevelési órák is itt zajlanak. A moholi iskola felújítása mellett, önkormányzati kezdeményezésre a központi részen található Egészségház is megújult, amelynek felújítási összértéke 28 millió dinárt tett ki.

Az adai rekreációs központban többéves előkészület és a pénzügyi források biztosítása után javában zajlik a wellnessközpont építése. A 438 millió dinárból készülő és az ígéretek szerint az idei év augusztusában átadásra kerülő adai wellnessközpont a vajdasági turizmus palettáján egy igazi hiánypótló szegmenst fog betölteni. A medencék és az épület fűtését a termálkútból nyert meleg vízzel biztosítják, így egész évben nyitva áll majd a látogatók előtt.

A látogatók szórakoztatására játszóház és két vendéglő áll majd rendelkezésre. Az épület bővítésre alkalmas lesz, és amennyiben erre igény mutatkozik, mindezt meg is fogják valósítani. A tervek szerint a nyári hónapokban a már évek óta üzemelő kültéri medencéket használni tudják azok a vendégek is, akik jegyet váltanak majd a wellnessközpontba.

wellnessközpont
sportpálya
Ada
Adica Üdültetési Közvállalat

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.