Ugrás a tartalomra

A Boszniai Szerb Köztársaság küldöttségét fogadták Szabadkán

2021.02.11
13:50
2021.02.11
13:56
Forrás
Pannon RTV
A Boszniai Szerb Köztársaság Szerbiai Képviseletének vezetőjét, Mladen Cicovićot fogadta Stevan Bakić, Szabadka polgármestere.

Sok helyi polgárt, köztük vállalkozókat is a származása, rokoni kapcsolatai a Szerbiai Köztársasághoz kötik, ezért fontos a város és a képviselet együttműködésének fejlesztése, mind kulturális, mind gazdasági szempontból – mondta a polgármester. A találkozón mindkét fél az együttműködést rendkívül jónak ítélte. Cicović hangsúlyozta, hogy az utóbbi hét évben Szerbia több mint 56 millió euróval támogatta a Boszniai Szerb Köztársaság különböző projektjeit. Hozzátette, hogy március végén ismét ellátogatnak Szabadkára, amikor az itteni hagyományőrző egyesületekkel is találkozni fognak, és megbeszéléseket folytatnak azokról a konkrét projektekről, amelyeket az év végig terveznek megvalósítani.

Szabadka
Boszniai Szerb Köztársaság
Stevan Bakić
Mladen Cicović

Most

20:56, Frissítve: 07:18

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.