Ugrás a tartalomra

A Dal 2021 - Újabb öt produkció jutott az elődöntőbe

2021.02.13
22:07
Forrás
MTI
Újabb öt produkció jutott az elődöntőbe szombaton A Dal 2021-ben. A harmadik válogató első helyén holtversenyben végzett Katona Petra, valamint a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos.

A Duna Televízióban sugárzott műsorban tíz előadó és dal hangzott el, közülük a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe.

Egyaránt 34 pontot kapott Viszlát múlt című dalára Katona Petra, valamint  a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos előadásában elhangzott Maradok. Mögöttük a Pink & The Panthers lett a harmadik 32 ponttal a Sodor a szél című dallal, a negyedik helyen pedig a Beneath My Skin és az Ébredj! végzett 30 ponttal.

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Nagy Szilárd feat. Ragány Misa és a Drága hazám című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; valamint a zsűriben idén először helyet foglaló Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezte és pontozta.

A harmadik válogató extra produkciójában a Karthago együttes Vastag Csabával közösen adta elő Apáink útján című dalát.

A Dal 2021 két műsorvezetője Orsovai Reni és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét. Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2021 honlapján - adal.hu -, valamint a műsor Facebook- és Instagram-oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

A Dal

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.