Ugrás a tartalomra

Megérkezett az első kínai vakcinaszállítmány Magyarországra

2021.02.16
12:45
2021.02.16
12:56
Forrás
hirado.hu, MTI
Pekingből 550 ezer adag oltóanyag érkezett, amely 275 ezer ember oltására elegendő.

A Sinopharm nevű oltóanyag először a magyar Nemzeti Népegészségügyi Központhoz kerül, ahol még néhány vizsgálatot elvégeznek, és majd ezután kezdődhet vele az oltás. A kínai vakcina már az ötödik olyan oltóanyag, amely engedélyt kapott Magyarországon.

A magyar országos tiszti főorvos az operatív törzs tájékoztatóján elmondta: ez a védőoltás egy régi, bevált és ismert technológia, tartalmazza a teljes vírust, elölt, inaktivált formában, így betegséget nem tud okozni, ugyanakkor kiváltja a teljes immunreakciót. Müller Cecília hozzátette: a kínai oltást azért is várják, mert sokkal egyszerűbben kezelhető, mint más hasonló vakcinák, átlagos hűtőszekrényben, 2–8 fokos hőmérsékleten, hosszú ideig tárolható.

vakcinaszállítmány
kínai
oltás
Menczer Tamás
Sinopharm

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.