Ugrás a tartalomra

Hamarosan elkezdődhet a Szabadka-Szeged vasútvonal felújítása

2021.02.17
22:44
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai szakasz felújítása mintegy 60-70 millió eurós befektetést jelent. A beruházás érinti az összes útba eső megállót, állomást is.

A Horgoson is áthaladó vonalat sokan használták a helyiek közül is. Most üresen áll Vasútállomás. A peronon senki sem várakozik, ugyanis már közel hat éve nem jár erre szerelvény. A horgosiak körében mindig is közkedvelt közlekedési eszköz volt a vonat, sokan jártak vele a munkahelyükre vagy épp iskolába. Most sem Szegedre, sem pedig Szabadkára nem tudnak eljutni a helyiek vonattal.

A Szabadka-Szeged vasútvonalon egyebek mellett a síneket kell kicserélni, de a töltéseket is újítják majd. Az európai szabványoknak megfelelő jelző- és biztonsági rendszerek működnek majd a vonalon. A tervek szerint a vonatok akár 160 kilométeres óránkénti sebességgel is közlekedhetnek. Így akár fél óra alatt el lehet jutni Szabadkáról Szegedre. A felújításra váró 50 kilométeres szakasz, érinti majd Szabadkát, Palicsot, Hajdújárást, Királyhalmot és Horgost is.

A Közügyekben Lálity Urbán Emese infrastruktúraügyi államtitkár beszélt a Szerbiában zajló vasúti és közúti fejlesztésekről.

Horgos
Szabadka
vasút
felújítás
Hajdújárás
Szeged
Közügyek
Lálity Urbán Emese
infrastruktúraügyi államtitkár

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.